Om oss

MA Film arbetar med många olika typer av filmprojekt men framför allt med film som har ett socialt innerhåll och som har som mål att skildra olika samhällesproblem på ett nytt och engagerande sätt.

Vi hjälper våra kunder att skapa effekt genom kommunikation med rörliga bilder. Våra produktioner används för att påverka, underhålla, informera och utbilda. Vi förenklar och förtydligar komplexa sammanhang och det kräver både analytisk förmåga, tekniskt kunnande och kreativ begåvning, vilka behövs för att kunna tillgodose alla de behov som finns för en filmproduktions färdigställande. Vi gör dokumentärer, spelfilmer och informations- och utbildningsfilmer och givetvis Webb-TV.

BakgrundPortrŠtt markus 07
MA Film Produktion AB har funnits i närmare 15 år . Bolaget har genom åren producerat ett 30-tal större produktioner. Filmerna har förärats priser, visats på filmfestivaler och gått på TV i flera länder. Markus Andréasson, drivkraften bakom bolaget, är född och uppväxt i Stockholm. Han arbetar som regissör, manusförfattare och producent sedan 1989. Han har bla. regisserat TV-produktioner, såpor och ett flertal kort och novellfilmer. Markus har studerat vid New York Film Academy, Tribeca Film Center.

Flera av filmerna på det egna bolaget har vunnit mycket stora framgångar och popularitet. Ungdomsfilmen “För brinnande livet” (50 min) gavs två priser. Ett var i samband med Göteborg Filmfestival 1993 och det andra var Örnipriset – 93 ”Bästa svenska kortfilm för ungdom”. “För brinnande livet” var bland andra Johanna Sällströms första film.

Markus Andréasson har dessutom arbetat med STAD-projektet inom Stockholms läns landsting och regisserat deras stora familjeprogram ”Steg för steg” och deras rapsodiska antidrogserie ”Men alla andra får ju”. Även denna belönad. Markus Andréasson har också arbetat som regiass. på TV-serier (bland annat ”Fasadklättraren” på SVT) och långfilm.

Markus Andreasson_02xxAndra produktioner på det egna bolaget är den premierade ungdomstrilogin “För brinnande livet”, ”FF” och ”En av oss”. Utöver detta har filmen ”Vexator” (40 min), ett intensivt svartsjukedrama, som har visats på SVT våren 2004. Medverkande gjorde Linda Santiago & Matti Berenett.

Markus Andréasson har tillsammans med Mikaela Kindblom sammanställt de nio olika dramatiserade filmerna som visades 2009 i Stockholms Stadsmuseums succé utställning ”I huvudrollen Stockholm” som handlar om film i Stockholm under 90 år. På senare år har MA Film Produktion AB även producerat filmerna ”Älskar alla sina barn”, ”Lyckliga familjen” och ”Tindra”.

Kontakt:
Markus Andréasson
MA Film Produktion AB

Tel 070-661 41 60
film@mafilm.se