Beställ

Maila din beställning till: film@mafilm.se
Om du vill se en trailer så klicka här.

Lyckliga

Lyckliga familjen handlar om Sonja 11 år och hennes känslomässiga flytt till ett familjehem. Vi får följa henne i mötet med sin nya familj och skola, men också med hennes alkoholiserade mamma och de problem som uppkommer när de åter ses. Vi följer Sonja i hennes vardag och i hennes möte med sin nya, äldre fosterbror. En bror som älskar Fantomen och som en dag räddar henne när de elaka skolkamraterna är ute efter henne. Sakta börjar Sonja inse att hennes längtan efter sin mamma inte är besvarad och allt hon har lovat och sagt har varit tomma ord. Till slut så ställs allting på sin spets och Sonja blir tvungen att välja väg…

Lyckliga familjen är en 30 min. spelfilm om livet i ett familjehem. En intensiv historia om hur det är att flytta till en ny familj men också om hur det är att få en ny familjemedlem. Filmen är baserad på verkliga händelser men är i sin utformning helt fiktiv. Sonja spelas av Ebba Ribbing och mamma av Linda Källgren. Familjehemsmamman spelas av Marika Lagercrantz.

En DVD kostar 580 kr + moms & frakt


Vexator_06

Vexator handlar om ett ungt par som är nykära, men de är ett problem; han vill bestämma. De har precis flyttat ihop och har hela livet framför sig. Sakta börjar han kontrollera henne. Han skyller på att han är svartsjuk. Hon blir ledsen över hur han är men hon försöker samtidigt förstå. Han isolerar henne från släkt och vänner. Hennes självkänsla minskar och hon känner sig alltmera ensam. Hon försöker vara stark och säga ifrån. Då tar han till hot och våld för att utöva sin makt. Han slår henne.

Vexator är en 40 min. spelfilm om makt, svartsjuka och misshandel. En intensiv historia om hur människor går att manipuleras och kontrolleras. Hur våld till slut kan bli något som upplevs som normalt. Många frågar sig varför en misshandlad kvinna inte går. Här får ni svaret. Filmen är fritt återgiven efter verkliga händelser och producerad i samarbete med Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige, ROKS.

En DVD kostar 580 kr + moms & frakt


Tindar

Tindra 8 ånader tas om hand på akuten. Läkarna konstaterar att hon har skallskador. Hur kan den lilla flickan ha blivit så skadad utan att någon sett nägot? Vem vill henne illa eller är det bara en olycka? Polisen kopplas in på fallet och börjar kartlägga alla som har träffat flickan för att göra sig en bild av vad som har hänt. Kan det vara flickans äldre syskon som har tappat henne? Eller är det Tindras hetlevrade pappa som inte direkt har något fläckfritt förflutet? Fån oväntat håll får polisen ett tips som kastar om utredningen. Kan det vara så att Tindras skador inte har uppkommit på det sätt som de först trodde…

Tindra är en 30 min. spelfilm om vad som händer när ett skadat barn kommer in på akuten. En intensiv historia om hur sjukvården och polisen idag arbetar för att försöka identifiera avsiktligt skadade barn. Filmen är baserad på verkliga händelser, men är i sin utformning helt fiktiv. Läkaren spels av av Bashkim Neziraj och polisen av Pierre Tafvelin. Pappan spelas av David Mjönes och mamman av Kristina Törnqvist. Storasystern spelas av Carolina Magnell och barnsjuksköterskan av Gabriella Widstrand.

En DVD kostar 380 kr + moms & frakt


Nerslagen omslag 1

Nerslagen. När det första Stödcentrum för unga brottsoffer startades Stockholm city 1999, som ett samarbetsprojekt mellan socialtjänsten och polisen, visste Ann Hellströmer att det var precis så hon ville ha det. Bort från känslan av byråkrati och mottagning, bort från kala ytor och utpekande. Vilka behov hade de unga brottsoffren? Vad ville de prata om? Hur såg deras känslor ut? År 2008 utkom Ann Hellströmer, tillsammans med DN-journalisten Ulrika By, med boken ”Hej, hoppas allt är OK” som handlar om Stödcentrum för unga brottsoffer och hur man samtalar med ungdomar som utsatts för brott. Ann Hellströmer arbetar idag som en mycket uppskattad och underållande föredragshållare. Hon beskriver på ett målande sätt situationen för unga brottsdrabbade och hur socialtjänst, polis och skola och andra kan utveckla sitt arbete med brottsoffer i allmänhet och unga brottsoffer i synnerhet.

Nerslagen är en 30 min. film som handlar om Ann Hellströmer och hennes arbete med unga brottsoffer. Filmen innehåller intervjuer med Ann Hellströmer, hennes kolleger, föräldrar och unga brottsoffer. Läs mer om Ann Hellströmer på: www.annhellstromer.se

En DVD kostar 280 kr + moms & frakt


Alskar alla sina barn_05Älskar alla sina barn handlar om Olivia 13 år som berättar för sin skolsköterska att hennes pappa har förgripit sig på henne. Varför hon berättar nu är för att pappan har börjat leka ”kattleken” med hennes lillasyster. Detta är startskottet för en polisutredning där vi får följa Ingela i hennes första barnutredning som familjeutredare inom polisen. En utredning som blir mer komplicerad än vad hon anat. För när pappan inte gör några medgivanden och åklagaren ställer allt större beviskrav, blir utredningen svårare. Vad som är rätt och vad som är fel betyder inget. Det är vad Ingela kan bevisa som är avgörande…

Älskar alla sina barn är en 30 min. spelfilm om barn i rättsprocessen. En historia om hur barn far illa och utnyttjas sexuellt utan att samhället kan skydda dem. Filmen visar hur svårt det är att bevisa att sexuella övergrepp har skett och att väcka åtal mot en förövare. Filmen är baserad på verkliga händelser men är i sin utformning helt fiktiv.

En DVD kostar 280 kr + moms & frakt